Voorkom betalingsachterstand met deze budgettips

Niemand vindt het fijn om geldproblemen te hebben. Het voorkomen van schulden is dus belangrijk. Gelukkig zijn er op het internet veel tips en websites te vinden. De tips kunnen helpen bij het krijgen van grip op uw inkomsten en uitgaven. Wat komt er binnen? Wat gaat eruit?
Hieronder vindt u een overzicht van websites, boeken en video’s waarin u tips krijgt om grip op uw geld te hebben.

Websites

Nibud
Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. Ze doen onderzoek naar en geven voorlichting over de huishoudportemonnee. Denk dan aan onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen, kortom: geldzaken in de praktijk! Allemaal erop gericht dat u meer grip op uw geld krijgt.


U vindt het Nibud ook op Facebook. Daar worden regelmatig tips gepost en kunt u een bericht posten.

Bij het Nibud kunt u ook een Persoonlijk Budgetadvies krijgen. Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies laat zien waar uw geld blijft. Ook ziet u hoe u het doet in vergelijking met anderen. U ontvangt tips die u helpen goede eigen geldkeuzes te maken. Handig!

Gemeenten
U kunt vaak ook bij de gemeente terecht voor hulp met uw budget. Zo geeft de gemeente Rotterdam in samenwerking met het Nibud u de mogelijkheid een Geldplan te maken. Neem ook eens een kijkje op de website van uw gemeente.

Video's

Suzanne van de Weerd
Budgetcoach Suzanne van de Weerd geeft bij RTLlive tips om geld in je portemonnee te houden.

AD
Mocht u al schulden hebben dan geeft het AD in een filmpje van 1:17 een stappenplan.

Niet gratis maar een goede investering: boekentips.

Waar blijft het geld?
Uit ervaring blijkt dat alleen al het bijhouden van een kasboek ervoor zorgt dat u minder gaat uitgeven. Het Nibud-kasboek geeft grip op dagelijkse uitgaven, meer inzicht in al verschillende rekeningen en geldstromen. In het kasboek staan per week de meest voorkomende uitgavenposten. Door dit in te vullen krijgt u een goed beeld van hoeveel geld u wekelijks kwijt bent aan bijvoorbeeld de boodschappen of kleding en schoenen. Online verkrijgbaar in de Nibud-winkel.

Succes – Annemarie van Gaal
Succes is een praktische handleiding bij het oplossen van financiële problemen. Het boek maakt u bewust van uw financiële huishouding, vraagt u om keuzes te maken en opent uw ogen voor kansen. Wanneer u alle stappen in dit boek doorloopt ziet uw financiële toekomst er een stuk zonniger uit. Online verkrijgbaar bij diverse webshops.

Een dubbeltje op zijn kant – John Williams & Annemarie van Gaal
De twee kopstukken van het RTL-4 programma ‘een dubbeltje op zijn kant’ Annemarie van Gaal en John Williams, brengen hun jarenlange expertise. Heldere taal met
5 van 5 duidelijke opdrachten. Zo helpen ze u op weg naar een schuldenvrij leven. Online verkrijgbaar bij diverse webshops.

Terug