Wat kan ik doen tijdens het laatste kans traject?

Bent u geregistreerd in het Regionaal Vangnet en krijgt u een laatste kans traject aangeboden? Dan heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Heeft u geen inschrijving bij WoonnetRijnmond? Schrijf u dan opnieuw in op www.woonnetrijnmond.nl. U bouwt dan tijdens uw registratie in het Regionaal Vangnet toch inschrijfduur op. Dat kan handig zijn als uw registratie in het Regionaal Vangnet stopt.

  • U kunt reageren op woningen van andere corporaties dan de corporatie die u heeft geregistreerd in het Regionaal Vangnet. Heeft u een geschikte woning gevonden? U sluit dan een huurcontract met extra voorwaarden. De corporatie die de woning aanbiedt bepaalt de extra voorwaarden en de begin- en einddatum van dit huurcontract. Heeft u het laatste kans traject goed doorlopen? Dan gaat het huurcontract met de extra voorwaarden na de einddatum over in een normaal huurcontract. Hiermee stopt uw registratie in het Regionaal Vangnet.

  • Uw registratie in het Regionaal Vangnet stopt automatisch na vijf jaar. U kunt weer reageren op alle woningen.

  • Heeft u vragen over uw registratie of de status van uw registratie? Neem contact op met de corporatie die u heeft geregistreerd.

Tip: DirectKans-woningen
Reageer op DirectKans-woningen van andere corporaties dan de corporatie die u geregistreerd heeft. Bij het zoekmodel DirectKans speelt inschrijfduur geen rol.
Reageert u als eerste op een DirectKans-woning? Dan staat u bovenaan de lijst áls u voldoet aan alle voorwaarden van de woning.
Voldoet u niet aan alle voorwaarden? Dan staat u lager of zakt u op de lijst. Urgenten hebben geen voorrang bij DirectKans.
Omdat u geregistreerd bent in het Regionaal Vangnet bepaalt de corporatie voor u extra voorwaarden.

Is dit niet het antwoord dat u zoekt? Kijk dan ook eens bij:

Terug