Wat is het laatste kans traject?

Als de reden van registratie in het Regionaal Vangnet huurschuld of overlast is, kunt u een laatste kans traject aangeboden krijgen.

In het laatste kans traject kunt u onder extra voorwaarden (bijvoorbeeld begeleiding, zorg- en hulpinstanties) op woningen reageren van andere corporaties dan de corporatie die u in het Regionaal Vangnet geregistreerd heeft. De corporatie die de woning aanbiedt bepaalt de extra voorwaarden en de begin- en einddatum van het huurcontract.

Heeft u het laatste kans traject goed doorlopen? Dan gaat het huurcontract met de extra voorwaarden na de einddatum over in een normaal huurcontract. Als u naast het goed afronden van de extra voorwaarden geen huurschuld heeft, stopt uw registratie in het Regionaal Vangnet. Wilt u alles nog eens nalezen; bekijk het protocol Regionaal Vangnet (klik voor het downloaden). Een laatste kans traject duurt maximaal vijf jaar.

Weigert u om het contract met extra voorwaarden te sluiten of houdt u zich niet aan alle voorwaarden? Dan belandt u in het directe uitsluitingstraject.

 

Terug