Wat betekent:

Herhuisvestingsverklaring
Een herhuisvestingsuverklaring wordt afgegeven door de woningcorporatie wanneer zij besluit de woning te slopen/renoveren en de bewoners uit te verhuizen. Alleen aan huurders met een vast huurcontract wordt een herhuisvestingsverklaringafgegeven. Huurders met een tijdelijk huurcontract komen hiervoor niet in aanmerking. Met een urgentieverklaring heeft u voorrang op de andere woningzoekenden. In deze verklaring wordt bepaald voor welk woningtype u voorrang heeft.

Urgentieverklaring regio Rotterdam
Een urgentieverklaring regio Rotterdam wordt afgegeven op basis van een persoonlijke noodsituatie. Met een urgentieverklaring regio Rotterdam heeft u voorrang op de andere woningzoekenden. In deze verklaring wordt bepaald voor welke woningen u voorrang heeft. Ook vermeld de urgentie, naast het woningtype, het aantal kamers, de maximale huurprijs en het zoekgebied waarvoor de urgentie geldt.

Een urgentieverklaring regio Rotterdam voor de gemeenten Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Capelle aan den IJssel kan aangevraagd worden bij een woningcorporatie en wordt afgegeven door de Stichting Urgentiebepaling Woningzoekenden Rijnmond (SUWR).
Een urgentieverklaring regio Rotterdam voor de overige gemeenten kan aangevraagd worden bij de desbetreffende gemeente.

Besluit directe bemiddeling
Een besluit directe bemiddeling betekent dat een woningcorporatie voor u op zoek gaat naar een woning.
De woningcorporatie krijgt hiervoor van SUWR een zoekprofiel. Deze past bij uw situatie. In dit zoekprofiel staan de kenmerken waaraan uw woning moet voldoen. Met een besluit directe bemiddeling heeft u geen voorrang op geadverteerde woningen.

Indicatie CIZ
U krijgt zorg en/of ondersteuning vanuit de wet Wlz (goedgekeurd door CIZ) of WMO (via de gemeente).

Indicatie WMO
U krijgt zorg en/of ondersteuning vanuit de wet Wlz (goedgekeurd door CIZ) of WMO (via de gemeente).

Terug