Hoe zorgt WoonnetRijnmond ervoor dat iedereen gelijke kansen heeft bij DirectKans woningen?

Bij DirectKans woningen geldt: wie het eerst reageert en aan de voorwaarden voldoet, krijgt de woning als eerste aangeboden. Soms zien wij geautomatiseerde reacties. Dat zijn reacties die bijvoorbeeld door een computerprogramma (zogenaamde bot of een script) gegeven worden.

Om ervoor te zorgen dat iedereen een gelijke kans heeft op DirectKans woningen staan wij geautomatiseerde reacties natuurlijk niet toe. Dat staat ook in onze spelregels en inschrijfvoorwaarden.

Extra vraag bij DirectKans
Wilt u reageren op een DirectKans woning? Dan stellen we een extra vraag. Plaats een vinkje voor “Ik ben geen robot”. Alleen mensen kunnen deze vraag invullen. Computers kunnen dit dus niet. Hiermee maken we het plaatsen van geautomatiseerde reacties heel lastig.

Uw positie
De extra vraag heeft geen invloed op uw positie. Het maakt niet uit hoe lang u erover doet om het vinkje te plaatsen.

Wat als het iemand toch lukt om een geautomatiseerde reactie te plaatsen op een DirectKans woning?
Uw kans op deze woning blijft even groot. Wij zien namelijk dat een reactie een geautomatiseerde reactie is en nemen dan direct maatregelen:

  • 1e keer: afwijzing en waarschuwing
    Van de persoon die geautomatiseerd gereageerd heeft of heeft laten reageren, wijzen we direct alle reacties af. Ook krijgt deze persoon een officiële waarschuwing.
  • 2e keer: uitschrijven
    Als wij zien dat deze persoon nog een keer een geautomatiseerde reactie plaatst of heeft laten plaatsen dan schrijven we hem of haar uit.
Terug