Waarom vraagt WoonnetRijnmond een inkomensverklaring van de Belastingdienst?

Corporaties moeten zorgen dat de juiste woning bij de juiste huurder terecht komt. Eén van de belangrijkste voorwaarde is dat huurders een woning krijgen die aansluit bij hun inkomen (passend toewijzen uit de Woningwet 2015).

Het is daarom belangrijk om precies te weten in welke inkomensgroep u valt. Uw inkomensgroep bepaalt of u kans maakt op de woning, zeer weinig kans maakt op de woning of niet kan reageren op de woning.

Inkomensverklaring uploaden
Als u geen inkomensverklaring heeft geüpload kan dit voor een woningcorporatie reden zijn om u geen aanbieding voor een woning te doen of u niet uit te nodigen voor een bezichtiging. Wij adviseren u daarom om uw inkomensverklaring te uploaden bij inschrijving. Streep voor u de inkomensverklaring upload eerst uw BSN-nummer op de inkomensverklaring door; deze hebben we niet van u nodig. U kunt vervolgens uw inkomensverklaring uploaden onder ‘mijn account’ bij ‘wijzig mijn gegevens’. Wanneer u ingelogd bent ziet u bovenaan de website uw naam, klik hierop om naar uw account te gaan. 

Jaarlijks uw inkomensverklaring bijwerken
Ieder jaar kunt u vanaf 1 juli een nieuwe inkomensverklaring aanvragen bij de Belastingdienst. Pas uw inkomen jaarlijks aan naar het bedrag dat op uw laatste inkomensverklaring staat. Dit doet u onder 'mijn account'.  Zo zorgt u ervoor dat uw gegevens kloppen.  De corporaties controleren altijd uw gegevens voordat een woning aan u wordt toegezegd.

Voorkom teleurstelling
Het is belangrijk dat u onder 'mijn account' uw gegevens juist invoert. De corporatie kan u de woning niet aanbieden als uw gegevens niet voldoen aan de voorwaarden.

Lees meer over de inkomensverklaring van de Belastingdienst.

 

 

 

Terug