Wat betekenen de zoekmodellen om in aanmerking te komen voor een huurwoning?

WoonnetRijnmond kent vier zoekmodellen:

Inschrijfduur-zoekmodel
U ontvangt een woningaanbieding op basis van uw opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe hoger u op de lijst staat. U moet ook voldoen aan de voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen voorrang.

WoningLoting-zoekmodel
De corporatie verzamelt alle reacties tot de periode om te reageren is afgelopen. Door loting ontstaat een lijst met de volgorde voor de woningaanbieding. U moet ook voldoen aan de voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen voorrang.

DirectKans-zoekmodel
Bij het DirectKans-zoekmodel reageert u tussen 20:00 en 20:15 uur op de woning. Na 20:15 uur kunt u niet meer reageren op de woning. Wij verzamelen alle reacties en loten dan voor de volgorde van de reacties. Om 20:30 uur ziet u op welke positie u staat. U moet voldoen aan de voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen geen voorrang bij DirectKans.

Wens&Wacht-zoekmodel
U weet wat u zoekt en heeft de tijd om op een woning te wachten. U schrijft zich in op een wachtlijst. De corporatie benadert de eerst wachtenden op de lijst als er een woning vrij komt. U moet wel aan de voorwaarden voldoen.

Het zoekmodel staat in de mini-advertentie van de woning op de aanbod-pagina. Ook staat het zoekmodel in de advertentie van de woning rechts onderin.

Mini advertentie op aanbodpagina

Terug