Wat betekenen de zoekmodellen om in aanmerking te komen voor een huurwoning?

WoonnetRijnmond kent de volgende vier zoekmodellen:

Inschrijfduur-model
U ontvangt een eventuele woningaanbieding op basis van uw opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de gestelde voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen voorrang.

WoningLoting-model
De corporatie verzamelt alle reacties tot de periode om te reageren is afgelopen. Door loting ontstaat een lijst met de volgorde voor de woningaanbieding. U moet ook voldoen aan de gestelde voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen voorrang.

DirectKans-model
Als u als eerste op een advertentie binnen het Directkans-model reageert én aan de voorwaarden voldoet, biedt de corporatie u de woning als eerste aan. Elke dag staan de nieuwe beschikbare woningen vanaf 20.00 uur online.

Wens&Wacht-model
U weet wat u zoekt en heeft de tijd om op een woning te wachten. U schrijft zich in op een wachtlijst. De corporatie benadert de eerst wachtende op de lijst als er een woning vrij komt. U moet wel aan de voorwaarden voldoen.

U vindt het zoekmodel in de mini-advertentie van de woning op de aanbod-pagina en in de advertentie van de woning rechts onderin.

Mini advertentie op aanbodpagina

Terug